вторник, 24 септември 2013 г.

Сексът и жените

Жените искат романтика, а мъжете – секс. Жените искат разговор и сближаване, а мъжете – секс. Жените искат любов, а мъжете – секс. Все едно и също старо клише, което не е съвсем вярно (поне в частта за това какво искат жените.)
Да, жените си падат по романтични комедии. Да, повечето мъже гледат романтични комедии или за да свалят момичето, с което са на кино, или защото са им опрели пистолет в гърба. Да, жените обичат романтични жестове. И въпреки това дори романтиката може да дойде в повече.
Скоро четох за една двойка. Женени са от тридесет години и той е ежедневно романтичен към нея – всяка сутрин й оставя цвете на възглавницата, през деня й пише любовни бележки, дори стихотворения. Показва й колко много я обича. Постоянно.
Според мен това не е романтично. Вероятно на третата сутрин с роза на възглавницата ще съм си събрала багажа. Не знам, може някои жени да искат точно това, но все ми се струва, че тези жени ги има основно в романите от деветнадесети век.
Да се спрем и на втората част от клишето – мъжете искат секс, докато жените си мечтаят за любовни картички. И продължението на клишето – за да я предразположиш за секс, трябва романтична музика, приглушена светлина и нежни думи. „Обичам те” също се котира доста добре в тези моменти.
Отново малко прекалено. Жените също искат секс и то не винаги и не задължително романтичен. Понякога го искаме просто тук и сега, чисто физически, и ако в този момент тръгнеш да търсиш свещи, докато се върнеш, има опасност тя да си е тръгнала.
С други думи, романтиката е нещо като подправка – не върви съвсем без нея, но ако сложиш прекалено много, ще развалиш яденето и никой няма да го яде.

Няма коментари:

Публикуване на коментар